Advarsel. Dette indlæg indholder billeder og beskrivelser af mursten, der kan vække stærke følelser af søvn på den almindelige læser.
Murerne har været i gang i de seneste dage og gavlen på garagen er færdigmuret. Umiddelbart får arbejdet karakteren bestået med pil op, men den endelige bedømmelse må komme når mørtlen er tør og muren har stået noget tid.
Der er mere "spil" i Strøjer Tegl Bison end jeg regnede med og det er fint med mig så længe stenene er godt blandet. Måske forsvinder nuancerne når murværket har fået noget sol og er blevet tør.
Muret garage-gavl på vores hus. |
Noget vi ikke kommer til at undgå er salpeterudtræk på stenene. Spørgsmålet er kun hvor meget og hvor længe. Salpeterudtræk er hvide plamager på muren og kommer når murstenene har været fugtige eller der bliver muret i regnvejr. Det kan være svært at undgå helt i Danmark. Når jeg kigger rundt på Kærhavebakken har alle huse salpeterudtræk i mere eller mindre grad så det vil være utopi at tro netop vores hus undgår det. Heldigvis er det kun et spørgsmål om kosmetisk og i de fleste tilfælde forsvinder det helt over tid.
Salpeterudtræk som ses på de fleste huse i udstykningen i mere eller mindre grad. |
Endnu en genbo er skudt op af jorden på Kærhavebakken. Dette hus mener jeg er det første fuldmuret hus i udstykningen. Vi ville oprindeligt også gerne have et fuldmuret hus, for det ser fantastisk ud. Tilvalget kostede dog 160.000,- så ideen blev droppet igen. Jeg synes at have luret en trend at jo flere huse en entreprenør bygger jo mere foretrækker de helvægs betonelementer. De fuldmurede huse vi har set har primært været opført af mindre lokale entreprenører og vores genbos hus er ingen undtagelse.
Et fuldmuret hus hvor indervægge er færdige. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar